Forside » Aktuelt » Ser frem til det gode liv i Hafsøyhagen

Ser frem til det gode liv i Hafsøyhagen

Knut Henry og Annette Kapstad håper å feire jul i sin nybygde bolig i Egersund neste år. Nylig var gravearbeidet for de 11 nye eneboligene på Hafsøy i gang.

To elveløp fra Slettebøvannet omkranser Hafsøy. En øy i hjertet av Egersund. Her er nærhet til alt man trenger. De vakre naturområdene i Vannbassengan med lysløyper og badeplasser og kort gangvei til sjarmerende Egersund sentrum. Her finner du vakre, gamle trehus med sjel, vegg i vegg med nisjebutikker på rekke og rad. Her er mange koselige restauranter og kafeer og et rikt kulturliv. Hverdagsinnkjøpene gjør du raskt på nærbutikken, og storinnkjøpene kan du gjøre unna på kjøpesenteret like ved. Hafsøyhagen ligger like i nærheten av togstasjonen, samt flere skoler og barnehager.

– Dette blir veldig spennende. Vi liker Hafsøy svært godt, forteller Knut Henry Kapstad.

Sammen med kona Annette Kapstad var han en av de første som kjøpte en av eneboligene i tidligere «Gruå» i Hafsøy.

Sjarmerende Egersund sentrum. Her finner du vakre, gamle trehus med sjel, vegg i vegg med nisjebutikker på rekke og rad. Her er mange koselige restauranter og kafeer kun en kort gåtur fra Hafsøyhagen. (Foto: Arne Ove Østebrøt)

– Vi var litt usikre på vei til møtet med Norrøn Bolig. Husene var flotte, men vi ønsket å gjøre en del endringer. Med de gunstige prisene så vi for oss at det ville bli vanskelig, men der tok vi feil!

– Vi hadde nevnt endringene vi kunne tenke oss på telefon. Da vi kom til møtet et par dager senere, hadde Tor-Inge Larsen allerede forslag til tegninger med endringene vi ønsket, forteller Annette.

De beskriver Larsen som imøtekommende og løsningsorientert.

– Det var ikke vanskelig å bestemme seg for å kjøpe bolig av Norrøn Bolig. De er lyttende og veldig hyggelige, forteller Kapstad.

Lettstelte eneboliger til en god pris

Hafsøyhagen er bygd opp av flere boligtyper i forskjellige størrelser for å tilpasse tilbudet til ulike familier. Hver av boligene i tunet får sin unike fasadefarge. Fargene som er valgt er rolige og dempede farger som harmonerer fint sammen. Husene er plassert i ring, der det er planlagt lekeplass med diverse lekeapparater og grøntområder i midten.

Boligene har tre soverom. Målgruppa er alt fra unge foreldre og førstegangskjøpere, til godt voksne som ønsker en mindre og lettstelt bolig. Alle boligene kan oppgraderes og leveres med vannbåren varme og solceller dersom kjøperen ønsker det.

– Vi gleder oss over at det er ulike aldersgrupper som har kjøpt bolig her så langt, sier Annette og Knut Henry.

– Det hadde ikke vært noe særlig om det bare var eldre eller bare unge som bodde her. Noe av det vi ønsker oss er et variert nabolag. Det gjenspeiler Hafsøy for øvrig også, her har vi mange gode venner allerede, legger de til.

Knut Henry og Annette Kapstad liker godt å reise rundt i verden, men gleder seg stort til å flytte inn i Hafsøyhagen. (Foto: privat)

God kontakt med underleverandører

Paret var heldige og fikk akkurat det huset de hadde sett seg ut. Lysforholdene var det som gjorde utslaget for dem i tillegg til at de fikk gjøre ønskede endringer innvendig i huset. De forteller om god kommunikasjon med underleverandører. Selv om husene kommer med en god pakke, ville paret gjerne gjøre noen endringer blant annet på kjøkkenet.

– Vi har aldri bygget hus før, så dette er utrolig spennende å følge med på. Til neste høst skal vi være i Egersund så vi kan være tilgjengelig for befaring, sier paret som akkurat nå befinner seg i Spania.

Knut Henry og Annette har fått muligheten til å pensjonere seg tidlig, allerede i en alder av 58 år. De setter pris på muligheten til å kunne være litt utenlands. Men de krysser fingrene for at den videre husbyggingen går såpass radig unna at det blir julefeiring i Hafsøyhagen i desember 2024.

– Det hadde vært helt fantastisk! Avslutter paret på telefon fra Spania.

Følger med på byggeprosessen

Ikke langt unna Hafsøyhagen bor Emma Roaldsen og Steffen Helgeland. Der kan de nesten se opp til byggeplassen der de har kjøpt en av de nye eneboligene som er under bygging.
Emma er oppvokst på Husabø, men flyttet fra Egersund da hun skulle studere. Steffen er opprinnelig fra Nedstrand i Tysvær, men har en mor som opprinnelig er fra Egersund. Dermed var valget lett når de skulle bosette seg sammen et sted.

– Vi liker oss godt her med nærhet til sentrum, Vannbassengane, jobb og togstasjon. Vi ville gjerne fortsette å bo her i området.

Når man bor i samme nabolag man bygger hus er det lett å følge prosessen med husbyggingen. Det synes Steffen Helgeland og Emma Roaldsen er spennende. (Foto: Steffen Helgeland)

Beliggenheten til prosjektet var viktig, men samtidig ønsket ikke paret å gjøre for mye oppussing, og da var det ikke så mange muligheter på markedet.

– Det å kjøpe et nybygg og være en del av byggingsprosessen var egentlig ikke noe vi hadde vurdert, men dette prosjektet sjekket av mange av boksene våre, noe som gjorde at vi måtte slå til, forteller Steffen og Emma.

Som ekteparet Kapstad ønsket Steffen og Emma å gjøre endringer på kjøkkenet.

– Det blir et ganske annerledes kjøkken enn det som var prosjektert, der vi også har flyttet- og endret størrelsen på et vindu. I tillegg har vi lagt til flere lyselementer og stikkontakter hos elektriker, og valgt ut baderomsmøbler og plasseringen av dem hos rørlegger.

Prosessen i boligkjøpet har gått fint. I tillegg til møter med Norrøn Bolig har paret vært i dialog med både rørlegger, elektriker og kjøkkenforhandler for å få på plass endringene de ønsket å gjøre i huset. Sammen med familie skal Emma og Steffen gjøre litt egeninnsats som sparkling, maling og gulvlegging.

– Norrøn virker som en seriøs utbygger som vi har hørt mye bra om. Da vi skrev kontrakten for boligen gikk vi grundig gjennom alle punktene i kontrakten, noe som ga oss mer sikkerhet rundt kjøpet, forteller samboerparet.

Hafsøytunet illustrasjonsfoto

Boligene i Hafsøyhagen får hver sin unike fasadefarge. Fargene harmonerer fint sammen. (Illustrasjonsbilde)

Kun fem igjen

I skrivende stund er det fem ledige eneboliger igjen. Boligene har blant annet tre soverom, åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til stor terrasse med gode solforhold. Som begge parene har beskrevet så er det muligheter for tilpasninger, enten man vil gjøre egeninnsats eller få en nøkkelferdig bolig. Her får man moderne boliger med stor terrasse og lettstelt uteområde og hage. Boligene har også mulighet for solcellepanel og vannbåren varme.

Hafsøyhagen er tegnet som et tun med et felles uteareal hvor det er planlagt lekeplass med diverse lekeapparater. Hver av boligene i tunet får sin egen helt unike fasadefarge. Fargene som er valgt er rolige og dempede farger som harmonerer fint sammen.

– Det er bare å ta kontakt for en nærmere prat, oppfordrer Tor-Inge Larsen i Norrøn Bolig.

Velkommen til en hyggelig husprat!

Kontakt oss i dag for prospekt eller mer informasjon.

Tor-Inge Larsen
Eier, salg/prosjektutvikling

Tlf: 907 72 650
tor.inge@norron.no

Dag Einar Andreassen

Dag Einar Andreassen
Eier/prosjektutvikling

Tlf: 938 66 130
dag.einar@norron.no 

Tor-Inge Larsen
Eier, salg/prosjektutvikling

Tlf: 907 72 650
tor.inge@norron.no

Dag Einar Andreassen

Dag Einar Andreassen
Eier/prosjektutvikling

Tlf: 938 66 130
dag.einar@norron.no